Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ελλάδα: Η χώρα που ΟΛΑ είναι πιθανά

Και ναι.. Το είδαμε και αυτό.. Σε μια χρονική στιγμή, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του έθνους, την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, το μέλλον όλων των νέων, η διχόνοια αρχίζει να κατακλύζει και πάλι τον ελληνικό λαό, εξαιτίας μειονοτήτων που "βιάζουν" τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα. 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ' την αρχή. Επί 21 ημέρες, και ύστερα από την παρότρυνση των Ισπανών (οι οποίοι συμπάσχουν, αν και διαλύθηκαν οι συγκεντρώσεις τους), η διχόνοια έκανε την εμφάνιση της για άλλη μια φορά. (ΚΑΙ) Αυτή τη φορά, οι γνωστοί-άγνωστοι εισέβαλαν στην -απολύτως ειρηνική- συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" και κατάφεραν να την μετατρέψουν σε μια από τις πιο "βίαιες" των τελευταίων ετών. 

Προσωπικά, βλέπω κι εγώ ότι το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και γι' αυτό και είναι η μοναδική φορά μέχρι τώρα που δικαιολογώ τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τάσσομαι υπέρ της. Ο καθένας θα πρέπει να είναι τίμιος και να αναλάβει τις όποιες ευθύνες έχει, και με συλλογική προσπάθεια να αναδείξουμε την δημοκρατική αυτή αξία της τιμιότητας, ώστε να "αναστήσουμε" την σάπια εικόνα της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, θα πρέπει:
  1. Να διατηρήσουμε ειρηνικές ΌΛΕΣ τις διαδηλώσεις. Εφόσον παραμείνουν έτσι, δεν μπορούν να τις ορίσουν παράνομες βάσει νόμου.
  2. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στα κατευθυνόμενα από κόμματα ΜΜΕ. Τα κανάλια είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες και υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας.
  3. Να λάβουμε θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική ζωή της χώρας. Προβλέπεται από το Σύνταγμα, πως οποιοσδήποτε Έλληνας υπήκοος, άνω των 18 ετών, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πολιτικά.
  4. Να κατεβούμε όλοι στις πλατείες.
  5. Να μην υποκύψουμε σε "εκβιασμούς".
  6. Να μην φοβόμαστε. Η Ευρώπη θέλει να παραμείνει στάσιμη η όλη κατάσταση και εί δυνατόν να χειροτερέψει. Δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε, μας χρειάζονται. Και όλα αυτά τα σενάρια είναι απλά για να καλλιεργηθεί ο φόβος μέσα μας. Εκείνοι να πρέπει να φοβούνται.
  7. Να αποβάλουμε τον εγωισμό μας. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή πρέπει να είμαστε ΌΛΟΙ ενωμένοι. 
  8. Να είμαστε έτοιμοι για εξωπραγματικές αλλαγες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο μιας συνομίληκης 15χρονης φίλης μου...
Δείτε επίσης: Live οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου